Woon je met veel plezier in Zeeland? Dan ben je zeker niet de enige. Onze fraaie provincie heeft veel te bieden, is prachtig en is op zijn eigen manier uniek. Desalniettemin is het goed voor te stellen dat je ook graag andere delen van de wereld wilt ontdekken. 

Heb je de wens om graag andere landen te ontdekken? In dit artikel vind je de leukste backpacker bestemmingen. Op deze bestemmingen is het heerlijk vertoeven en bouw je onvergetelijke herinneringen op.

1. Thailand

Eén van de populairste backpacker bestemmingen is Thailand. Dit land heeft veel te bieden, is behoorlijk divers en is ook nog relatief goedkoop. Voor bijvoorbeeld eten, overnachten en activiteiten betaal je in Thailand zachte prijzen. Mocht je voor een langere tijd willen backpacken, is dit uiteraard ideaal. je geniet dan van een geweldige backpacktrip zonder hiervoor de hoofdprijs kwijt te zijn.

Voordat je naar Thailand gaat, kun je over je reiswensen nadenken. Het land is namelijk nogal uitgestrekt en is erg divers/gevarieerd. Je kunt er echter ook voor kiezen om gewoon je neus achterna te reizen. Dat levert je mogelijk een nog mooiere vakantie op, maar dit moet je wel maar net kunnen. Denk daarom op voorhand goed na over de manier waarop je door Thailand heen zou willen reizen.

2. Spanje

Voor een heerlijke backpack vakantie hoef je niet altijd Europa te verlaten. Ook in bijvoorbeeld Spanje kun je van een geweldige backpack vakantie genieten. Dit komt deels doordat Spanje zo groot is, maar komt deels ook doordat het land vrij divers is. Het zuiden kun je bijvoorbeeld niet vergelijken met het noorden. 

Bovendien hoef je naar Spanje niet al te ver te reizen. Binnen mum van tijd geniet je van dit geweldige land en van je leuke backpack vakantie. Zeker als je in de warmere maanden naar Spanje toegaat, is het optimaal vertoeven.

3. Australië

Backpacken door Australië is ook een geweldig idee. Dit land is simpelweg niet met een ander land op onze aardbol te vergelijken. Met alle dank aan de flora en fauna, maar ook aan de uitgestrektheid van het land. Als je van het oosten naar het westen wilt reizen, moet je ongeveer 5 uur lang in een vliegtuig zitten. Dat is voor ons Nederlanders niet voor te stellen.

Doordat het land zo groot is, heeft het heel veel te bieden. Ongeacht hoe je je backpack vakantie in wilt vullen, is dat in dit reusachtige land mogelijk. Daarbij is het wel zaak om even goed naar het seizoen te kijken; in sommige maanden is het iets minder lekker vertoeven door de vele regen. Ga dit daarom even goed na.